در شرایط آزمایشگاهی، سرکه نیشکر (Kibizu) آپوپتوز را در سلولهای سرطان خون انسان القا کرد، [36] و یک سرکه برنج سنتی ژاپنی (Kurosu) از تکثیر سلولهای سرطانی انسان به شیوهای وابسته به دوز جلوگیری کرد.
عصاره سرکه چغندر به آب آشامیدنی (0.05٪ تا 0.1٪ وزنی در حجم) به طور قابل توجهی از بروز (60-٪) و تعدد (50-٪) سرطان زایی کولون ناشی از آزوکسی متان در موش های صحرایی نر F344 جلوگیری کرد.
نشانگرهای مشابه در حیوانات کنترل در یک کارآزمایی جداگانه، موشهایی که با خوراک غنیشده با سرکه برنج (0.3 تا 1.5 درصد وزنی) یا رژیم غذایی کنترل تغذیه شدند، با سارکوم 180 (گروه 1) یا کولون 38 (گروه 2) سلولهای تومور (2 × 106) تلقیح شدند.
سلول ها به صورت زیر در 40 روز پس از تلقیح، موش های تغذیه شده با سرکه در هر دو گروه تجربی، حجم تومور به طور قابل توجهی کمتری در مقایسه با همتایان کنترل خود داشتند.
طول عمر طولانیتر ناشی از پسرفت تومور نیز در موشهایی که سرکه برنج شوچو مصرف میکردند در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد، و در شرایط آزمایشگاهی، سرکه برنج شوچو فعالیت سیتوتوکسیک سلولهای کشنده طبیعی را تحریک کرد.
عوامل ضد تومور در سرکه شناسایی نشده است، در رده سلولی آدنوکارسینوم کولون انسانی Caco-2، تیمار استات و همچنین درمان با سایر اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) n-بوتیرات و پروپیونات، زمان دوبرابر شدن سلول را به طور قابل توجهی طولانی کرد، تمایز سلولی را تقویت کرد و حرکت سلولی را مهار کرد.
از آنجا که تخمیر باکتریایی فیبر غذایی در روده بزرگ باعث تولید SCFA می شود، محققان به این نتیجه رسیدند که اثرات ضد سرطانی فیبر غذایی ممکن است تا حدی به تشکیل SCFA مربوط باشد.
دیگران همچنین اثرات ضد نئوپلاستیک SCFA در روده بزرگ، به ویژه n-butyrate را مستند کرده اند بنابراین، از آنجایی که اسید استیک موجود در سرکه در معده پروتونه میشود و یونهای استات را تشکیل میدهد، ممکن است دارای اثرات ضد توموری باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.