پیاز زعفران در سال 1401 بسیار پر طرفدار و پر فروش شده است!

زعفران به دلیل اهمیتی که در اقتصاد کشاورزی ایران دارد، ارزشمندترین محصول غذایی دارویی است، کلاله های خشک شده گیاه Crocus sativus (Iridaceae) برای تولید زعفران به عنوان ادویه معروفی که اهمیت دیگری در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی، عطرسازی و تولید رنگ نساجی دارد، فرآوری می شود.

اگر می خواهیددر مورد پیاز زعفران در سال 1401  اطلاعاتی مفید به دست آورید کافی است تا به لینک موجود در این سایت مراجعه نمایید.

اخیراً گزارش هایی مبنی بر فعالیت دارویی این گیاه بر اهمیت آن در جهان افزوده است، تولید سالانه زعفران جهان حدود 300 تن در سال تخمین زده می شود (76 درصد کل زعفران در ایران تولید می شود) و همچنین زعفران گران ترین ادویه جهان به شمار می رود.

از این رو تلاش هایی برای تولید مصنوعی یا کلاهبرداری آن صورت می گیرد، بنابراین، حفظ کیفیت زعفران نیاز به گواهی در بازار تجارت بین‌المللی با رعایت معیارها و استانداردهای بین‌المللی ISO یا سازمان غذا و دارو (FDA) دارد.

در این مقاله، گزارش‌های اخیر (یا بعضاً کمتر مستند شده) در مورد فیتوشیمی، فارماکولوژی و روش‌های استاندارد ارزیابی کیفی زعفران، به‌عنوان یک ادویه غذایی دارویی، از کشت مزرعه تا بازار بررسی می‌شود.

گیاهی تند چند ساله (خانواده Iridaceae) است که در کشورهای تولیدکننده به طلای سرخ معروف است، این گیاه گران ترین گیاه زراعی در جهان است.

ریشه کلمه زعفران، اصطلاح فرانسوی Safran است که از کلمه لاتین safranum گرفته شده و از کلمه عربی تا آنجا که به معنای زرد است، آمده است.

اما این واژه با فارسی باستان متفاوت است واژه کرکم که در اطراف کوه‌های زاگرس به کار می‌رفت مستند شده است که زعفران به عنوان غذا یا محصول گیاهی تند برای مصارف آشپزی در دربار امپراتوری هخامنشیان استفاده می‌شده است.

از قسمت های زیرزمینی گیاه، بنه یا پیاز، می توان برای تولید گیاه جدید استفاده کرد زیرا این گیاه تکثیر بذری ندارد. ویژگی بارز گل های رنگی زعفران سه کلاله به طول 30-25 میلی متر است که روی گلبرگ ها آویزان شده اند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما